Epätavallinen pesimäpaikka mustarastaalle: Miksi laululintu haluaa pesimään parvekkeessa ShoppingAds

Epätavallinen pesimäpaikka mustarastaalle: Miksi laululintu haluaa pesimään parvekkeessa ShoppingAds

Melodinen laulaja lisääntyy useita kertoja vuodessa. Mustarastas rakentaa pesänsä myös epätavallisiin paikkoihin ja paikkoihin. Näin suojelet laululintua pesimäkauden ja sen poikasten kasvatuksen aikana.

Tärkeimmät asiat yhdellä silmäyksellä


Mustarastas (Turdus merula) eli mustarastas on jo asettunut kaupunkeihin ja kyliin niin hyvin, että se pesii Saksan luonnonsuojeluliiton (NABU) mukaan jopa kolme kertaa vuodessa.

Seurustelunäytöksestä – uroksen seurusteluetupelistä – pesärakentamisesta ja pesimäkaudesta poikasten kuoriutumiseen kuluu useita viikkoja. Nämä ovat mustarastasen lisääntymisen yksittäisiä vaiheita ja erityispiirteitä.

Seurustelu: Urokset mainostavat laululla

Mustarastas saavuttaa sukukypsyyden vuoden iässä. Tämä tapahtuu yleensä lopputalvella tai alkukeväällä. Miehet, jotka jo omistavat alueen, valitsevat naisen oikeuteen – yleensä melodisella laululla.

He jahtaavat valittuaan, pitävät kilpailijat loitolla ja yrittävät tehdä naiseen vaikutuksen niin sanotulla vaikuttavalla askeleella. He kävelevät ylös ja alas, pitkiä ja pörröisiä.

Pesimäpaikka: Miten ja minne mustarastaat rakentavat pesänsä?

Parittelun jälkeen linnut alkavat rakentaa pesiä. Naaras valitsee sopivan paikan uroksen alueelta, joka suunnitellaan yhdessä.

Niin sanottuina vapaina pesimäisinä mustarastaat suosivat pesimäpaikkana puita ja pensaita, ikivihreitä puita tai umpeenkasvuisia talojen julkisivuja. Puolentoista ja kahden metrin korkeudella he asettavat tilan, joka on jonkin verran ylhäältä suojattu, ruoho-, ruoho- ja sammalkoroilla.

tiedot
Monia pensaita ja pensaita ei saa leikata, raivata tai tuhota 1. maaliskuuta ja 30. syyskuuta välisenä aikana. Syy: Monet eläimet, mukaan lukien linnut, kuten mustarastaset, haluavat lisääntyä siellä tänä aikana.

Mustarastaat rakentavat pesimäpaikkansa usein parvekelaatikoihin, esimerkiksi tiheästi kasvavien pelargonioiden keskelle. ”Wildvogelhilfe”-hankkeen mukaan mustarastaat ovat tottuneet ihmisten läheisyyteen ja ottavat mielellään vastaan ​​tiheästi kasvavat koristekasvit pensasaitojen korvikkeeksi.

Pesimäkausi: ajoitus ja kesto

Mustarastaiden pesimäkausi Keski-Euroopassa alkaa helmikuun lopusta maaliskuun alkuun ja päättyy elokuussa. Enintään kolme poikasta vuodessa ovat yleisiä, mutta jopa viisi poikasta on myös mahdollista.

Naaras munii kolmesta kuuteen munaa, joista poikaset kuoriutuvat kahden viikon kuluttua. Nuoret linnut lähtevät pesästä vielä 14 päivän kuluttua, minkä jälkeen niitä ruokitaan vielä kolme viikkoa. Mustarastasen isä hoitaa yleensä poikasia viimeisen kolmen viikon aikana.

Tämä on erityisen tarpeellista ns. laatikkosikiöiden kohdalla, kun naaras kasvattaa toisen sikiön ennen kuin linnut ovat aikuisia. Mustarastaat pysyvät yleensä yhdessä koko pesimäkauden. Kuitenkin tapahtuu myös niin, että naaras sallii useiden urosten hedelmöittymisen.

Pesimäkaudella kuullaan myös mustarastasen laulua – mustarastasen erityinen territoriaalinen laulu, jonka tarkoituksena on varoittaa muita uroksia lähestymästä pesimänaaraasta.

Loading...
Neuvonantaja