Jos kasvoit 90-luvulla: olit aiemmin ylpeä tästä tavasta, mutta nyt se tuhoaa sinut

Jos kasvoit 90-luvulla: olit aiemmin ylpeä tästä tavasta, mutta nyt se tuhoaa sinut

Jos ihmisen lapsuus ja nuoruus olivat vaikealla 90-luvulla, hän kohtasi monia koettelemuksia. Suurin osa perheistä noina vuosina tuli hädin tuskin toimeen, vaihtoi työpaikkaa toiseen, odotti kuukausia palkkaa ja opetti lapsensa käyttäytymään ajan mukaan, eli kestä, odota, käsittele tunteesi yksin, älä valittaa. Loppujen lopuksi se on huono kaikille, ei vain sinulle.

Kärsivällisyyttä noina vuosina pidettiin positiivisena ominaisuutena ja siitä ilmoitettiin jopa ansioluetteloa täytettäessä. Psykoterapeutti Evgenia Khizhnyak huomauttaa, että ”potilas” käyttäytymisskenaario on tyypillinen useimmille 90-luvulla varttuneille ihmisille, mutta nyt se voi tuoda vain pettymyksen.

Mitä oikein siedät ja miksi?

Aluksi se kannattaa ymmärtää mikä on tilanne, joka aiheuttaa sinulle epämukavuutta ja miksi?. Ja kysy itseltäsi, miksi sinun täytyy ehdottomasti kestää vähän enemmän ja mitä saat siitä.

Oletetaan, että kolmen kuukauden kuluttua sinun on suoritettava pääsykokeet yliopistoon ja sinusta tuntuu, että kärsivällisyytesi on lopussa: tietoa on valtavasti, olet väsynyt, etkä ehdi tavata ystäviäsi. Mutta jos kysyt itseltäsi, miksi tarvitset tätä kaikkea, vastaus tulee heti: mennä yliopistoon, hankkia tutkinto ja sitten saada hyvä työ.

Toisin sanoen tällä hetkellä prosessi voi olla vaikea, rutiininomainen eikä tuo mitään iloa, mutta lopulta ponnistelunne palkitaan.

Mutta jos sisällyttämäsi ”potilas” -skripti on todella hyödytön, et löydä vastausta ”miksi”-kysymykseen.

Olet esimerkiksi suhteessa hyväksikäyttäjän kanssa, joka nöyryyttää sinua järjestelmällisesti. Miksi siedät tällaista kohtelua? Todennäköisesti siellä on vain vastaus kysymykseen ”miksi”. Haluat esimerkiksi olla hyvä vaimo, et petä vanhempiasi avioerolla, et järkyttää lapsiasi tai pelkäät jäävänsä yksin. Mutta pitkällä aikavälillä kärsivällisyys osoittautuu tuhoisaksi.

Miksi on haitallista kestää?

Psykoterapeutti Evgenia Khizhnyak toteaa loputon kärsivällisyys ei toisinaan tarkoita ollenkaan rohkeutta, vaan voimattomuutta, koska ihminen sietää kun hänen rajojaan rikotaan, kun hän tuntee olonsa huonoksi ja epämukavaksi.

”Ja näyttää siltä, ​​että kärsivällisyydellämme saavutamme jotain, vahvistamme omaa tärkeyttämme, korostamme tarvetta. Mutta se ei ole totta. Koska kestämällä jatkuvasti jotain, me vain häviämme. Hukkaamme aikaa ja energiaa, joka olisi voitu käyttää sen ymmärtämiseen, mikä on todella tärkeää. Menetämme omat halumme, pyrkimyksemme, mahdollisuutemme. Ja lopulta tuhoamme itsemme. Persoonallisuutemme tekeminen muille mukavaksi”, asiantuntija selittää.

Muuten, kärsivällisyys voi olla sinulle huono vitsi paitsi henkilökohtaisissa suhteissa, myös liikesuhteissa. Ensinnäkin siksi, että uran kasvu, liiketoiminnan kehittäminen, uuden ammatin tai pätevyyden hankkiminen ovat aivan toisella tasolla – kyse on mukavuusalueelta poistumisesta, riskien ottamisesta, rohkeudesta, joka auttaa meitä luopumaan vanhasta ja tutusta. tuntemattomasta.

Kärsivällinen työntekijä sietää pomonsa nalkuttamista ja sitä, että häntä ei ole ylennetty viiteen vuoteen eikä hänen palkkaansa ole tarkistettu. Hän lohduttaa itseään sillä, että kaikki on hänelle vakaata, ja on parempi kestää vähän kauemmin. Mutta mikä tahansa kasvu – sekä henkilökohtainen että ammatillinen – on mahdollista vain, kun haluat saada enemmän.

Kärsivällisyys tässä yhteydessä rinnastetaan toimimattomuuteen, joka estää kehitystä ja parannuksia. Ja itse asiassa jokin voi muuttua elämässä vain, kun sanot vaalitun lauseen: ”Siinä se on, kärsivällisyyteni on ohi.”

Psykoterapeutti huomauttaa tästä Meidän ei pitäisi pelätä tervettä aggressiota, joka pakottaa meidät murtautumaan pois tavallisesta paradigmasta ja pakottaa meidät muuttumaan.. Tämä tunne auttaa meitä valitsemaan itseämme, tarpeitamme ja toiveitamme ja tekemään suunnitelmia, vaikka ne olisivat hyvin erilaisia ​​kuin ne, jotka olivat päässämme viisi, kymmenen vuotta sitten.

”Aggressiivinen asenne tällaisessa tilanteessa on parasta, mitä voimme tehdä”, asiantuntija summaa.

Loading...
Neuvonantaja